Hiljainen viikko vaan ei meillä


Tännään on liputuspäivä kahestakkii syystä tai miule oikeestaan kolomestakkii.. Ensinnäkkii... tännään on ns. suomen kielen päivä eli Mikael Agricolan kuolinpäivä ja Elias Lönnrotin s...

Tännään on liputuspäivä kahestakkii syystä tai miule oikeestaan kolomestakkii.. Ensinnäkkii... tännään on ns. suomen kielen päivä eli Mikael Agricolan kuolinpäivä ja Elias Lönnrotin syntymäpäivä. Sit tännään on virallinen iänestyspäivä. Miekii kävin äsken iäneni antamassa yhelle tutulle työpäivän piätteeks. Sit se kolomas syy miks mie tännään liputan. Sain kuulla äsken että miusta tulloo jo triplamummo!!! Semmossii uutissii.

Mie oon työn ohessa bongaillu tuas lintuja. Yhtiökuppani makas tän viikon kotona mahatauvissa. Miula se ol jo reilu kk sitten. Eli kiireinen viikko ollu. Oon mie silti ehtinyt käyvä rentoutumassakkii mehässä ja lapsenlapsen kanssa uimahallissa. Kirsikii on jo voiton puolella tautinsa kanssa. Jaksaa ens viikolla tehä töitä.

Mut niistä linnuista. Mie oon suanu yhen meijän lähes 100v. asiakkaankin innostummaan lintujen bongailusta. Ollaan hänen pihapiiristä havaittu jo 20 eri lajia viikon sisällä. Tarkoitus ois piästä siihen sattaan lajiin ennen kuin hää ite täyttää sata. Reilu vuos aikaa vielä. Hauskoo on ollut. Aina kun suahaan uus laji ollaan lähempänä haavetta. Pappakii nuortuu joka havainnosta yhen vuuvven lissää. Miula ihelläni tulloo se sata täyteen heleposti joka vuos, mutta asiakkaalla rajottaa jonniin verran tuo liikkuminen, vaikka onkii teräsmies. En meinoo perässä pyssyy. Siitä sais moni mies ottoo mallia.

Tuossa kuvassa on tällä viikolla bongattu nokikana Savonlinnan Riihisaaresta. Nätti lintu. Yks lempparilinnuista korpin lisäksi. Korppeja käynkin usein seurailemassa. Niillä on  nyt pesintä parhaimmillaan. Ootan innolla millon pesässä näkkyy pikkukorppeja.

Tännään alkaa pääsiäinen eli hiljainen viikko. Ikäihmiset tietää, että silloin on joka päivälle oma nimensä. Tää nuoremmille tiedoksi. Palmusunnuntai eli virpomispäivä, malkamaanantai, tikkutiistai, kellokeskiviikko (huom. ei tuhkakeskiviikko, on eri asia), kiirastorstai, pitkäperjantai, lankalauantai eli hiljainen lauantai, sukkasunnuntai eli 1. pääsiäispäivä ja viimeisenä 2. pääsiäispäivä eli maanantai.

Meijän ja ortodoksien uskonnossa pääsiäinen on kristuksen kärsimysviikko, mutta juutalaisille se on Egyptin orjuuden päättymisen juhla. Jeesushan oli juutalainen. Tässäpä tätä historiaa. Historia on mielenkiintoista. Koulussa sitä ei tajunnutkaan miten mielenkiintoista se onkaan. Kaikki muut asiat kiinnosti sillon... Oppiaineena uskontokkii on tavallaan historiaa.

Mut nyt viettämään hiljasta viikkoo. Miekii oon useamman päivän vappaalla sillon, torstaina käyn töissä pyörähtämässä Kirsin kaverina kun on noita suihkutuksii. Sit perjantaina lapsenlikkana, kun tytär tekköö muuttoo maalle. Sitä ennen käyn Venäjällä piipahtamassa ja lintuja bongaamassa siikalahella. Rauhallista pääsiäistä kaikille, toivoopi Minna.

Jäläkikirjotus: Savonlinnan Mertajärvelle on tulossa lintujen bongailuun helepotusta. Sain sinne järkättyy paikallisen luonnonsuojeluyhistyksen kautta katselutasanteen pöytineen ja tuolineen ym. opastauluineen. Sen pitäis olla valamiina toukokuun puolessa välissä. Torniakkii joskus myöhemmin jos katsotaan se tarpeelliseksi. Suuret kiitokset luonnonsuojeluyhdistykselle, jotta mahdollistatte liikuntarajoitteisillekkii tutustua lintuihin pyörätuoliperspektiivistä. Idean "äitinä"  kiitän kaikkia, jotka tähän osallistui.

 

 

 

 

0
Feed