Elokuu


Vuoden paras kuukaus, eikä oo siks että mie oon sillon syntyny vaan siks kun sillon on jo yöt lämpimii, päivät lämpimii ja veit lämpimii. Ja luonnosta suap ravintoo. Niin parasta aika...

Vuoden paras kuukaus, eikä oo siks että mie oon sillon syntyny vaan siks kun sillon on jo yöt lämpimii, päivät lämpimii ja veit lämpimii. Ja luonnosta suap ravintoo. Niin parasta aikaa. Ja jos joku valittaa huonosta kesästä menköön Englantiin tai jonnekii muualle. Miusta kesä on ollut just sitä mitä se yleensä on meillä.

Mie oon nyt ollu yrittäjänä yl vuoven ja miula on ihania asiakkaita, kaikki. Myö opitaan toisiltamme joka päivä jottain uutta ja jaksetaan vitsailla vaikka minkälaisista asioista. Tännäänkii tuli yhen asiakkaan olkkariin orava kun piettii ovvee auki. Sit tul talitintti ja meillä ol hauskaa kun myö niille juteltiin. Sit yhen kanssa naurettiin kun tehtiin niin hyvä pannari että olis pitäny lähtee myymään sitä olavinkavulle. Hää ol saanut viikko sitten rollaattorin ja huomenna tulloo fysioterapeutti kyssyy ootko käyttäny niin mie sanoin että muista sannoo että joka päivä tai ne viep sen pois, käytetty on, nimittäin lehtitelineenä. Siinä se on ollu käytössä ja hyvä onkii. Mut sanoin että elä sitä kerro! Ja tuas naurettiin.

Miule tulloo uus työntekijä tai miun vapapäivien tuuraaja, mut mie sit hänen kaa kierrän jokkaisen luona, kuhan se on ajankohtasta. Sit kun jään vappaille tai vähän ennen sitä. Asiakkaat on jo huolissaan miun jaksamisesta mut elekee olko, kyllä miekii oon tähän ikkään mennessä oppinu jo jottain. Ainakiii töitä tekemään vuorotta ja ilman vappaita jos en muuta. Yhessä myö jaksetaan ja piijjään toisistamme huolta.

Nyt mie lopetan työpäivän, onhan sille tullukkii jo pittuutta. Alotin aamulla ennen kaheksaa, kuten joka aamu ja nyt lopettelen, pirteänä kuin peipponen, vaan ei taija sekkää ennää tähän aikaa vuuvesta olla pirtee. Kiire kevät ja kesä ollu silläkii. Kyllä linnuilla on kans elämätä. Tuut tuhansia kilometriä pesimään maahan missä kelit vaihtelee enemmän kuin laki sallii, etit puolison, tiet pesän, hauvot yhen kuukauven ja ruokit toisen ja sit opetat lentämään kolmannen ja muutat tuas tuhansia kilometriä ja tuas sama ralli seuraavana vuonna jos oot selvinnä hengissä kaikesta tuosta. Huhhuh. Onneks en oo lintu vaan toisaalta kyl mie tuon kaiken tekisin jos piäsis talveks etelään sit. Palaillaan kuhan tulloo tuas juttuu....nyt ei oo kuvia ku Putinista ja niitä en jaa.

T: Minna

 

 

 

0
Feed